Omgeving

Vanuit -Serviers- kunt u verschillende interessante plaatsen bezoeken:

Allereerst Uzès, dat op 5 km van ons huis ligt.

Het is de hoofdstad van Frankrijks oudste hertogdom en oergezellig. Op woensdag is er groentemarkt, op zaterdag de grote markt en op zondag is er een rommelmarkt. Van heinde en ver komt men deze gezellige markten bezoeken.
uzes03


De Tour Fenestrelle

Het kasteel van de Ducs d'Uzes


In de oude binnenstad vindt u veel knusse winkeltjes met lokale specialiteiten. Na het winkelen is het heerlijk uitrusten op een van de vele terrasjes onder het genot van een petit café. Gaat u ook eens gezellig uit eten bij een van de vele eetgelegenheden.


In Avignon staat het Paleis van de Pausen...

...en natuurlijk de Pont d'Avignon.

In juli is er het jaarlijkse festival in Avignon. Kijk voor het programma op de website van het festival: www.festival-avignon.com


Bij Arles ligt het bruggetje van Vincent van Gogh en in de gezellige stad staat een grote arena.


Stedenbezoekers kunnen hun hart ophalen in Montpellier. Parkeren in het winkelcentrum Odysseum waar o.m. een mooi zeeaquarium staat. En met dezelfde parkeerkaart reizen vier personen gratis per tram naar het centrum van de stad.


Een bezoek aan Marseille is meer dan de moeite waard. De binnenstad doet aan Parijs denken.Verder zijn de oude haven en de musea aanraders.

NÎMESHet Maison CarréDe binnenstad van Nîmes


De Tour Magne uit de 3e eeuw voor Christus

In Nîmes staan een zeer complete Romeinse arena, het Maison Carré en op een heuvel de Tour Magne die alle drie uit de Romeinse periode van Nîmes stammen.

Verder zijn er prachtige parken en grachten .

De Ardèche is niet alleen voor natuurliefhebbers de moeite waard.

De Pont du Gard


Hierdoor liep 2000 jaar geleden het bronwater uit Uzes naar Nîmes.De Pont du Gard is 2000 jaar oud, wereldberoemd en nummer 2 op de lijst van Franse toeristische attracties. U kunt er in de Gardon zwemmen of vanuit Collias een kanotocht maken die onder de Pont du Gard door gaat.Bij Roque sur Cèze zijn de Cascades de Sautadet. Watervallen en de rivier de Cèze die grillig tussen de rotsen doorstroomt.


Les Baux is een schilderachtig dorpje boven op een enorme rotspartij.

In de ‘Carrières de Lumière’ zijn regelmatig interessante beeld/geluidvoorstellingen in een gigantisch grottencomplex waar vroeger enorme stukken steen werden uitgezaagd. De naam bauxiet stamt af van Les Baux, waar het ooit werd gevonden. Hierna vindt u het onderwerp van maart 2017 tot maart 2018.

Elk jaar is er een ander onderwerp.

carrieredelumieres2017


Voelt u meer voor een stevige uitdaging per fiets?
Dan is er de Mont Ventoux met een hoogte van
bijna 2000 meter.


Met de skilift kunt u met uw mountainbike omhoog
worden gesleept, waarna u in vliegende vaart
weer naar beneden kunt.


Vanuit het stadje Aigues Morte vertrokken in de Middeleeuwen veel kruistochten. Het schilderachtige stadje is volledig ommuurd. Binnen die muren vindt u veel restaurants, bars en souvenirwinkels.Grau du Roi


Vanuit Aigues Morte bent u in een paar minuten in Grau du Roi, een oud havenstadje aan de Middellandse Zee met een gigantisch zandstrand.

In de Camargue lopen stieren, paarden en in de zoute wateren voelen flamingo’s zich thuis.

De Bambousseraie

In Anduze kunt u de Bambousseraie bezoeken. een groot landgoed met veel soorten bamboe, maar ook met een idyllische Japanse tuin.

Vanuit Anduze vertrekt er regelmatig een stoomtreintje naar St Jean-du-Gard.

De Mont Bouquet (629 meter hoog) biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en vaak kunt u hier de activiteiten van parapenters volgen.

Voor golfers is er bij Uzès een 9-holes golfbaan.

In Glanum, bij St Remy de Provence zijn Romeinse opgravingen.

In en rond St Remy is een wandeltraject uitgezet dat voert langs 21 plaatsen waar van Gogh geschilderd heeft.

Saint Quintin herbergt veel pottenbakkers.

De Bouscarasse is een zwemparadijs voor kinderen.

 


by
This site is using the Seo Wizard plugin created by http://seo.uk.net/